Een dag met conferenties en interactieve workshops rond digitale inclusie
De ontwikkeling en het gebruik van applicaties, smartphones, tablets en sociale media hebben de stad geleidelijk veranderd in een intelligente en hyper-geconnecteerde ruimte: de Smart City. Dag na dag biedt ze haar burgers nieuwe oplossingen.
?Maar wat met groepen die geen toegang tot deze technologieën hebben? Hoe kunnen deze begeleid worden? Wat zijn de uitdagingen voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?
Om op deze vragen een antwoord te zoeken, organiseerde Easybrussels, het agentschap voor administratieve vereenvoudiging, op 30 november een dag met lezingen en interactieve workshops rond digitale inclusie.
Inclusie en participatie van de burger: het portaal smartcity.brussels
Tijdens dit colloquium beschreef Céline Vanderborght, Smart city manager van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de portaalsite smartcity.brussels als een geslaagd voorbeeld van inclusie en burgerparticipatie.
Dit portaal heeft namelijk als doel zo veel mogelijk informatie rond dit thema te verzamelen, een netwerk van Smart City-bijdragers in alle gewestelijke instanties uit te bouwen, en burgers en bedrijven een heel interactief concept aan te bieden. Deze interactieve aanpak werkt via 3 kanalen: burgers en bedrijven kunnen suggesties voor smart-projecten indienen, op die suggesties stemmen en aan een peiling deelnemen.
Alle suggesties die burgers doen, staan op één pagina.