Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok

Ken je mic.brussels al?

22 Oktober 2020

my innovation center.brussels (mic.brussels) is een vzw die ontstond uit een publiek-private samenwerking tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Microsoft. Het doel van deze vzw is om de IT-sector in het Brussels Gewest sociaal-economisch te ontwikkelen.

Innoveren, de digitale sector ontwikkelen, kennis delen en contacten tussen de IT-spelers uit het gewest bevorderen, dat is waar mic.brussels allemaal om draait!
"Onze ambitie is om zowel kmo's als groeiende start-ups te ondersteunen, om deze bedrijven, ondernemers en organisaties te helpen begrijpen wat technologie is, om hierop te anticiperen en mensen te leren hoe ze met deze tools moeten werken, en dan vooral alles wat te maken heeft met artificiële intelligentie", vat Cécile Jabaudon, directrice van mic.brussels, mooi samen.
Een van de grootste projecten van mic.brussels is het prototypingprogramma, dat studenten uit de IT-sector in contact brengt met organisaties of bedrijven om een innovatie te ontwikkelen. "Zo heeft mic.brussels bijvoorbeeld de start-up Ouat! geholpen bij de uitwerking van zijn digitaltwintechnologie", legt Cécile Jabaudon uit. "Een digital twin of digitale tweeling is een digitale kopie van een omgeving die het mogelijk maakt om de ruimte te ordenen en processen te repliceren door middel van simulaties. Dankzij virtual reality kunnen de toekomstige gebruikers van die omgeving dus in een "echte" situatie werken en de verschillende elementen waaruit die omgeving bestaat aanpassen. Deze technologie kan bij Smart Cities worden toegepast om de ruimtelijke ordening of verkeersassen te verbeteren".
mic.brussels biedt daarnaast ook heel wat opleidingen aan, voor om het even welk doelpubliek. "Sinds kort bieden we initiaties over artificiële intelligentie aan speciaal op maat van businessprofielen. En sinds de zomer hebben we in samenwerking met Bruxelles Formation en DigitalCity ook twee opleidingen voor werkzoekenden opgezet", bevestigt de directrice. Bovendien kunnen medewerkers van de Brusselse overheidsinstellingen van 16 tot 28 oktober de samenwerkingstools van Microsoft 365 verkennen tijdens een van de zes 45 minuten durende webinars. Een mooie gelegenheid voor meer dan 60 medewerkers om hun digitale kennis snel en efficiënt bij te spijkeren.
 
Enkele cijfers
In 2019-2020 leverden de acties van mic.brussels volgende resultaten op:
  • 12 prototypes ontwikkeld
  • 332 personen, organisaties en bedrijven begeleid
  • 237 opleidingen georganiseerd
  • 3231 personen opgeleid
  • 30 banen gecreëerd
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Ik doe mee

Powered by creaxial