Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok

Onze Smart City Manager live vanuit het Smart City World Congress in Barcelona (17-18 november 2020)

20 November 2020

Het Smart City Expo World Congress in Barcelona (SCEWC) is een topevenement dat elk jaar duizenden Smart City-actoren samenbrengt in de Catalaanse hoofdstad. Het evenement moest zichzelf dit jaar heruitvinden als volledig digitale versie en slaagde daar met brio in.

Het eerste deel vond plaats op 17 november en bestond uit een live televisie-uitzending van een hele dag via de website en de social media van het evenement. Op 18 november volgde het tweede deel met een programma van online workshops en allerlei randevenementen.

 

De editie van 2020 zoomde in op de toekomst van de steden na de COVID-19-pandemie, met een programmatie in het teken van zes hoofdthema's: aanpassing van de stedelijke mobiliteit aan veilige en duurzame verplaatsingen; technologieën om het hoofd te bieden aan wereldwijde stedelijke uitdagingen; een nieuwe kijk op steden en het stadsleven voor iedereen; zorgen voor een inclusief economisch herstel; veerkrachtige infrastructuur en stedelijke omgevingen voor een betere heropbouw en de toekomst van de detailhandel in het digitale tijdperk. Het congres geeft een podium aan 242 sprekers uit vijf continenten over 86 verschillende sessies. In totaal namen 20 489 bezoekers deel.

Céline Vanderborght - Smart City Manager voor het Brussels Gewest - en Marta Subirà - secretaris voor milieu en duurzame ontwikkeling van de Catalaanse overheid - waren beiden als deskundigen uitgenodigd voor een debat over de manier waarop we ons leven, onze economieën en onze steden zullen heropbouwen na de lockdown. En hoe de huidige crisis, dankzij technologie, ook de deur opent voor een snellere transitie naar meer duurzaamheid en veerkracht.

"Het Brussels Gewest heeft, net als de andere Europese hoofdsteden, zijn kwetsbaarheid herontdekt, maar ook de grote solidariteit en de enorme vindingrijkheid van zijn inwoners. Net als in het verleden zal de huidige gezondheidscrisis onze steden op de lange termijn ingrijpend veranderen: telewerk en de gevolgen ervan voor de stedelijke functies, de toename van fietsverkeer, de behoefte aan groene ruimtes in de buurt en vooral het belang van meer digitale inclusie."
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Ik doe mee

Powered by creaxial