Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok

200.000 euro aan IT-materiaal voor erkende OCR's

19 November 2021

​In het kader van het Plan voor Digitale Toegankelijkheid heeft de Coördinatie Digitale Inclusie binnen het CIBG een budget van 200.000 euro uitgetrokken om de 20 erkende OCR's (Openbare Computerruimtes) in het Brussels Gewest te voorzien van het informaticamateriaal van hun keuze.

Tablets, iPads, webcams, maar ook rugzakken, printers, chromebooks, brailletoetsenborden, USB-sticks, ... staan op de niet-volledige lijst van de behoeften aan informaticamateriaal van de twintig erkende OCR's in het Gewest. Al deze verzoeken om materiaal werden gekanaliseerd door de Cel Digitale Inclusie binnen het CIBG, die een beroep deed op de e-catalogus van het CIBG (het platform voor gegroepeerde onlineaankopen van IT-producten en -diensten) om hieraan tegemoet te komen. Voor elke erkende OCR werd een budget van 10.000 euro uitgetrokken.    
 
Dankzij het label "Openbare Computerruimte" van het Brussels Gewest kan de OCR worden erkend als een kwaliteitsvolle OCR die zich inzet voor de digitale inclusie van het grote publiek. Dat label is een garantie voor kwaliteit en erkenning van de OCR’s die aan bepaalde criteria voldoen: aantal uren dat de OCR open is, aantal opleidingsuren, aanwezigheid van een gekwalificeerde animator, geschikt materiaal.  
 
Op het ogenblik dat dit artikel wordt geschreven, telt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 20 erkende OCR's:  de OCR van ARC, de OCR van de bibliotheek Rijkeklaren, de OCR Bravvo, de Mobiele Openbare Computerruimte, de OCR van de bibliotheek van Laken,  Wijkpartenariaat De Schakel, de OCR 1030, de Franstalige gemeentelijke bibliotheek van Elsene, de Web Workshop-OCR van Sint-Gillis, de OCR Scheut, het Open Atelier 110 van Anderlecht en dat van Molenbeek, de Study Kids Support vzw, Koekeltech (de OCR de Koekelberg), de OCR van Ganshoren, L’Entrela, de OCR van FQS (Forest-Quartier-Santé), de OCR van Ukkel, Wolu Cyber Cité en tot slot de OCR Sapiens.  
 
U vindt hun contactgegevens op digitalhelp.brussels  
 
De erkende OCR's zullen zeer binnenkort het gekozen materiaal ontvangen om de IT-initiaties en -opleidingen die zij aan de Brusselaars aanbieden, verder te verrijken. 
Dit voordeel zal ook in de toekomst worden toegekend aan elke nieuwe erkende OCR.  Dit is niet alleen een manier om de aantrekkingskracht van het label te vergroten, maar ook om de OCR's te promoten als eerstelijnsactoren in de strijd tegen de digitale kloof. 
 
Naast dit informaticamateriaal zullen de erkende OCR's binnenkort ook kantoorbenodigdheden (blocnotes en pennen) en sanitaire uitrusting (maskers en gels) ontvangen, zodat zij het publiek in alle veiligheid kunnen blijven ontvangen. 
 
Wilt u meer weten over het label of meer in het algemeen over alle acties die door de Coördinatie Digitale Inclusie binnen het CIBG worden ondernomen? Neem dan contact op met Tania Maamary op het adres inclusie@cibg.brussels.  
 
 
 
Betrokken administratie(s)
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Ik doe mee

Powered by creaxial